#100happydays dag 84 libellen

Viervlek

2020-05-28

Al tijden kwam het er niet van mijn rondje hier te lopen. Dus nu de stoute schoenen aangetrokken en de camera weer eens mee. Wat was ik onderweg blij met die beslissing! Ik was nog niet ver of ik zag al allemaal juffertjes vliegen, prachtig! Toen ik het pad naast de weg verliet en langs het weiland verder kon, zag ik in de verte 3 reeën staan, heel zachtjes liep ik verder, af en toe bleef ik even stilstaan om een foto te maken. Dan weer een eindje verder lopen, af en toe keken ze op omdat ze toch wel iets hoorden of zagen, maar dan bleef ik weer even heel stil staan tot ze verder gingen met grazen. Even later zag ik nog een vierde. Maar ook grote libellen bij de sloot. Helaas zat er een rij bomen en struiken tussen, dus geen foto’s. Een eindje verderop een bord met de tekst: Niet betreden! Hier liggen reekalfjes te slapen.

Nu maar hopen dat iedereen zich hieraan zal houden en de kleintjes in alle rust op mogen groeien. Nog een klein eindje verder kwam ik langs een beschut stukje weiland door het stukje bos wat ernaast ligt de wind tegenhield. Hier wemelde het van de grote libellen in de lucht! Tientallen, wát een prachtig schouwspel! Af en toe ging er eentje zitten wat nog een enkele mooie foto opleverde. Maar het was vooral genieten van al dat dansen in de lucht. Wat ben ik dankbaar voor zoveel moois praktisch in onze achtertuin, een rondje van nog geen 4 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.