#100happydays dag 95 nachtvlinder

Randvlekuil

2020-06-08

Gisteravond had ik de buitenlamp weer aan gelaten, maar verwachtte er vanwege het slechte weer niet veel van. Maar toen ik vanmorgen de deur opendeed en naar beneden keek, zat de eerste bijna binnen. Hij zat op de drempel, mooi onder de deur. Echter niet bepaald een veilige plek, dus na een foto probeerde ik hem zachtjes duidelijk te maken dat hij daar beter weg kon gaan. Na enkele pogingen besloot hij toen maar op mijn vinger te gaan zitten. Ja hallo meneer of mevrouw nachtvlinder, zo kan ik natuurlijk geen foto meer van je maken. Dus togen we samen naar binnen om mijn mobiel te halen en na enkele mislukte pogingen lukte het om zo enkele foto’s te maken voor ik hem op een plant zette waar hij ook mooi kon schuilen.

Wat een geweldig begin van de dag weer! Ook zaten er weer 2 witte tijgers, een mooie spanner en nog enkele kleintjes. We zijn er nog niet helemaal uit welke soort het is, maar daar kom ik vast nog achter met allemaal ecologen en beestje mensen om me heen. En inderdaad, na het eten kwam het verlossende woord van mijn collega H. Het is een Randvlekuil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.