#100happydays dag 96

Gamma-uil

2020-06-09

Nu er telkens elke dag wel een paar nachtvlinders bij de achterdeur zitten, is mijn oude hobby weer helemaal aangewakkerd. Geregeld loop ik even een rondje door de tuin om te kijken in hoeken en gaten wat en of er meer zitten.
Zo ontdekte ik afgelopen weekend zelfs een microvlinder van een paar millimeter doordat ik een foto maakte van eentje van ongeveer een centimeter en ik door de lens iets achter hem zag bewegen. Maar ik dwaal af.

Terug naar vanmorgen, opnieuw een Witte Tijger, een spanner die ik nog moet determineren en deze Gamma-uil van de foto. Hij zat nogal hoog, waardoor het niet meeviel om een foto te maken, maar het is gelukt! Na wat onderzoek naar de Randvlekuil van gister las ik dat hij op de rode lijst als kwetsbaar staat aangemerkt. Mmm…toch maar weer eens invoeren dan op waarneming.nl . Zo ontdekte ik mijn ingevoerde soorten van vele jaren geleden.
Verbaasd dat ik daar zo lang niks meer heb aangemeld, meldde ik de Randvlekuil wel. Mijn geluksmomentjes had ik dus alweer vroeg te pakken vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.