De wonderbaarlijke wereld van ijzel

ijzel

2016-01-06
 De wonderbaarlijke wereld van ijzel 
Gister voelde het als een extra zondag toen de wereld ineens stil kwam te liggen door ijzel in het noorden van het land. Scholen bleven dicht, het openbaar vervoer werd een ramp, vele ongelukken, schaatsende mensen op straat, zó wonderbaarlijk!
En vandaag ging het weer zo, werd het zelfs nog een beetje erger, dus nog een “zondag” en binnen blijven. Te bang om te vallen bleef ik binnen, maar toch trok deze bijzondere wereld ook.
Dus vanmiddag kon ik me niet meer inhouden, ik móest naar buiten om foto’s te maken! Met drie paar sokken aan om niet uit te glijden en mijn voeten toch enigszins warm te houden, ging ik op sokken naar buiten met mijn camera.
Het viel nog niet mee allemaal, het werd een lastig en koud klusje, maar hoe bijzonder ziet de wereld er zo laag bij de grond uit!
Terwijl ik net weer binnen ben en warme sokken van de kachel aantrek, hoor ik ineens gejoel voor op het pleintje. Daar schaatst mijn nichtje met een vriendin!
Het is een wonderbaarlijke wereld! Schaatsen op straat!
Toch hoop ik dat het snel weer weg zal zijn! Maar de herinneringen zijn weer vastgelegd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.